środa, 13 czerwca 2012

Schab w ziemniakach



 Składniki

  • schab środkowy - 500 gramów
  • Marynata do mięs Knorr - 3 łyżki
  • ziemniaki - 400 gramów
  • żółtka jaj - 2 sztuki
  • mąka - 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie:


1. Schab umyj, oczyść, pokrój na porcje i lekko rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz Marynatą do mięs.
2. Ziemniaki obierz, zetrzyj ma tarce, odsącz z nadmiaru płynu. Masę ziemniaczaną połącz z żółtkami. Dopraw lekko solą i pieprzem do smaku.
 3. Mięso oprósz mąką i obłóż ziemniakami połączonymi z żółtkami.
4. Smaż całość na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz