Pasty kanapkowe błyskawicznie zamienią zwykłą kromkę chleba w
niebanalną i pyszną kanapkę, idealną na śniadanie, kolację, a nawet
przyjęcie.
Przygotowując pasty kanapkowe nie żałujmy świeżych ziół, które nadadzą
nie tyko apetycznego wyglądu, ale także niezwykłego aromatu.
Pasta rybna. Do jej
przygotowania można użyć wędzoną makrelę, wędzonego łososia,tuńczyka z
puszki lub anchois. Do zmiksowanego blenderem mięsa dodajemy cebulę lub szczypiorek, ogórka kiszonego lub konserwowego oraz natkę pietruszki.
Pasta jajeczna. Podstawą tej pasty są ugotowane na twardo i posiekane jajka połączone z majonezem. Do nich możemy dodać straty na grubych oczkach żółty ser, suszone pomidory oraz dużo szczypiorku, natki pietruszka, bądź koperku.
Pasta serowa. Możemy przygotować pastę z żółtego sera (startego) z majonezem, papryką, a nawet odrobiną papryki chilli dla zaostrzenia smaku, ogórkiem konserwowym, a także pastę z twarożku z dodatkiem śmietany, szczypiorku, rzodkiewki i zielonego ogórka.
Pasta z groszku. Najlepszy będzie groszek konserwowy zmiksowany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek
Pasta z kurczaka. Można ja przygotować z kurczaka gotowanego lub wędzonego. Mięso należy rozdrobnić blenderem z cebulką, jajkami na twardo, pomidorami, majonezem i ketchupem
uwielbiam takie pasty, szczególnie z jajek i z wędzonej makreli ale pozostałe propozycje są warte wypróbowania. Niestety bez świeżych ziółek bo moja rodzinka w postaci dziecka i jej taty nie lubią :( ale ja jestem na tak
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować- kanapki nie muszą być nudne:)
OdpowiedzUsuńNo pewnie że nie muszą :D ja wypróbowałam świetne pasty :D
Usuń