piątek, 7 czerwca 2013

Letnia jajecznica

garść fasolki szparagowej10 pomidorków koktajlowych
cebulka dymka
połowa papryki kolor do wyboru 
szczypiorek
sól
pieprze
ewentualnie ulubione ziola
pól filizanki mleka
4 jajka
2 parówki



cebulkę, fasolkę szparagową i parówkę podsmażyć  na łyzce oliwy z oliwe, gdy sie zromieni dodac  pomidorki przekrojone na pół papryke pokrojoną w kostkęi szczypiorek duzis na wolnym ogniu az do miekkości wszystkich warzyw. Jajka rozkłócic z solą pieprzem i ulubionymi ziołami dodać pół filiżanki mleka do rozkłóconych jajek i wymieszac wlac na patelnie wymieszac z wazywami az do ścięcia jajek



                                                                                                          Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz