Składniki:
Chleb tostowy (ok 8 kromek)
Parówki lub mieso mielone
cebula
szczypiorek
marchewka
ząbek czosnku
pomidory w puszkach lub przecier
sól, pieprz do smaku
ser zółty lub topiony w plastrach
gałązka rozmarynu
masło
blaszka keksówka
Cebulę, czosnek, marchewkę, szczypiorek drobno posiekać podsmażyć na łyżce oliwy dodać mięso mielone lub drobno posiekane 3 duże parówki wrzucić na patelnie i smażyć z warzywami dodać pomidory z puszki lub przecier dusić wszystko na wolnym ogniu doprawić do smaku. Odstawić do wystudzenia.
Keksówke nasmarowac masłem na dno ułożyc kromki chleba tostowego posmarowac przygotowana pasta warzywna na wierzch położyć ser topiony w plasterkach znów chleb, pasta i ser i tak na przemian ostatnią warstwa w moim przypadku jest chlebek tostowy na wierzchu ułożone paski parówek posypane startym serem.
Do dekoracji galązka rozmarynu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz