100g makaronu tagliatelle
1 piers z kurczaka
1 marchewka
1 mała cebula
sol
pieprz
gałązka rozmarynu
śmietana
tarty parmezan lub inny ser który lubimy
oliwa z oliwek
pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę oprószamy solą i pieprzem podsmażamy nażyłce oliwy z oliwek następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, potarkowaną marchewkę na tarce o grubych oczkach dusimy wszytko do miękkości warzyw dodajemy śmietanę mieszamy wszystko na patelni doprawiamy solą i pieprzem odstawiamy. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy 1100g makarony i gotujemy al dente odlewamy wrzucamy na patelnie z sosem dusimy jeszcze 5 minut i podajemy posypane startym serem i gałązka rozmarynu.
Ojjj tak ! Moja ukochana kuchnia włoska :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://mojapasjasmaku.blogspot.com/